HTML

Friss topikok

  • SomiTomi: Szép aszta. A V43-M41 kapcsolt menetet hogy csináltad? (2012.06.22. 12:41) M41 átsegíti
  • modell13: Sándor. Mi lesz itt? (2012.05.15. 22:09) Kőris Megyei Vasutak-BUÉK!
  • vasútmodellezés: @Bzmot: Ha nemtetszik neolvassa faszom...-.- Építs egy iylen terepasztalt aztánmajd pofázhatsz ... (2012.03.29. 23:05) Fuggerth V43-hiányosságok
  • SomiTomi: Én egy templomot építettem nemrég, nem lett annyira jó, de valahogy tetszik. Ez viszont nagyon szé... (2011.04.30. 14:24) Északi-tároló
  • YanezTTrain: Nagyon zsír! Az egész terepasztal ott van a szeren! A fekete-fehér kép amin a csörgő és a nohab is... (2010.12.26. 18:47) RETRO életképek

Linkblog

Terepasztal

13 éves vagyok,apukámmal építem ezt a 25 négyzetméteres, 3 szintes asztalt. Én vagyok felelős a terep minden részéért,ő pedig az elektronikáért.Az asztalt számitógép vezérli,45 váltó és összesen 165 méter sín van rajta.

2010.04.25. 18:41 vasútmodellezés

Északi-tároló

Már régen hozzáláttam ehez a részhez,de képekkel még csak most tudok először szolgálni.

Ennek a résznek a nevében is benne van a feladata:az éppen nem használandó,használaton kívüli vagonokat-mozdonyokat itt tároljuk a jövőben.Érdekessége,hogy 4 hosszú,íves,vakvágány fut egymás közé.De a tároláson kívül több funkciója is van,ami végülis a modellüzem szempontjából nem jelent sokat,sokkal inkább az élethű terepépítés szempontjából.Hiszen van itt szénfelvevőhely,gázolajtartányok,irodaház,szerszámos kamra és még sorolhatnám.

A részei,azoknak vázlatos készítési módja:

1:irodaház,tároló központi épülete:Ez az épület már régebben készült.Az épület falai kartonpapírból vannak,az aplakok,aztók helye szikével lett kivágva.Az azjót,ablakok keretei gyufaszálak,az ablaküveg a szokásos átlátszó műanyaglap melyet sok csomagolásnál megtalálni.A tető-kívül látszó-gerendái hurkapácákból vannak.

2:raktár,főműhely:Az épület váza hurkapálcákból van,oldalfalai nincsnek,viszont a már leírt kartonpapíros módszert felhasználva,van benne egy kisebb "szoba" irodaként.A tető vékony papírlemezekből van, kissebb darabokból.

 

3:bejárati épület:Ez szintén a kartonpapíros módszerrel készült,a tető nyomtatva van.

4:szertár:Ez is a kartonos módszer szülöttje,viszont a tető már élethűbb.Itt a a tetőminta nyomtatása helyett, vékony csíkokra vágott hullámos papírlemezekből raktam össze a tetőt,az igazihoz hasonló módon.Ezt a papírt lehet kapni kölün,de édességek belső csomagolása ként is használják.Az utóbbi jobb,mivel nincs lefestve.

5:pályamunkás szertár:Ez egy régi játék épület antikolva,grafitizve.

6:gázolajtartány:Wc papír guriga az alap,illetve kétoldalt kartonlemez.A csövek és felszerelések drótból és mindenféle apró fém alkatrészekből vannak,amiket csak lehet találni egy ház táján.A létra játék tűzoltóautóról van leszerelve.

7:széntér:A roncs mozdonyok,melyek elemes játékmozdonyok voltak,a szeneskocsijuk teteje levehető volt,mivel abba voltak az elemek.Itt volt a szén imitáció,melyet itt széntérként alkalmazok.

8:gázolajtartány:kis tartály,játéktraktórhoz adták.

9:roncstelep (ennek csak a roncsok vasúton való szállításával van köze a tárolóhoz):Régi mehano-s készlet primitív autóit,és egyéb nagyábból méretarányos játékautókat antikolva,összezúzva-és amit csak el lehet képzelni-raktam ide.

10:fémhulladékok tároló udvara-jármű bontó:a fémhulladékok drótok,tollrugók,vasúti kocsi kerekek,régi "U" profilu sinek,bármi lehet amit csak találunk.Illetve ide sorolhatjuk az antikolt elemes játékmozdonyokat is,és a régi pikós antikolt,hiányos teherkocsit is.

Az egésznek az alapja homok,műfűszóróanyag,moha,kövek-kavicsok.Most pedig jöhetnek a képek:

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kmvterepasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr551950656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pali81 2010.05.05. 14:15:50

Grat nagyon jól sikerült,de a traktor rövid o.Egy kis emlékeztető: "játéktraktórhoz".

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2011.04.30. 14:24:48

Én egy templomot építettem nemrég, nem lett annyira jó, de valahogy tetszik. Ez viszont nagyon szép lett. Gratula.
süti beállítások módosítása